Weer met een frisse blik werken aan je droom

Met outplacement bij Personeelsmobiliteit Nederland

Meer over Outplacement

Outplacement

De eerste fase bij outplacement is verwerking. Na die negatieve of onprettige werkervaringen ervaren we vaak woede, onbegrip of zelfs verdriet. Voordat je verder kunt en weer vertrouwen krijgt in een nieuwe loopbaan en in jezelf zullen we die negatieve ervaringen eerst moeten verwerken. In ons outplacementtraject is daar meer ruimte voor dan in een regulier loopbaanadvies-traject.

Zelfonderzoek

Net als bij loopbaanadvies zul je op zoek moeten naar wat je écht wilt. Zelfonderzoek is de tweede fase en is daarom ook een zeer belangrijk aspect in ons outplacementtraject.

Wat ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn kwaliteiten en wat juist niet? Enkele vragen die aan de orde komen als je deelneemt aan dit traject. Ook een beroepskeuzetest kan deel uitmaken van het traject om de juiste richting te bepalen. Zo kunnen we kijken of er bijvoorbeeld bijscholing nodig is. Dit alles is essentieel als je effectief wilt solliciteren.

Sollicitatietraining

Het kan zijn dat je al jaren niet meer hebt gesolliciteerd of dat altijd standaard afwijzingen krijgt bij een sollicitatie. De derde fase die we dan ook in dit traject hebben verwerkt is sollicitatietraining. Je cv wordt kritisch bekeken, soms komen daar ideeën/aanpassingen op basis van bijvoorbeeld (nieuwe) wensen van mogelijke werkgevers uit die je door kunt voeren.

We gaan niet alleen aan de slag met je cv, maar ook het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komen uitgebreid aan bod.

Laatste fase van outplacement

Als de eerdere fases doorlopen zijn, dan zal het echte werk gaan beginnen; namelijk het daadwerkelijk zoeken van een baan. Uiteraard zul je daar niet alleen in staan. Tijdens de zoektocht zul je regelmatig een begeleidingsgesprek hebben met je coach over de vooruitgang. Daarin zal hij/zij je voorzien van suggesties en je steunen en motiveren. Outplacement is niet gemakkelijk, maar we zullen je daarbij uiteraard ondersteunen en optimaal begeleiden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je contact opnemen met Personeelsmobiliteit Nederland? Gebruik de contactgegevens of het contactformulier.

Contactgegevens

Afbeelding

Personeelsmobiliteit Nederland
Stuifzandseweg 29
7903 BA Hoogeveen

Contactpersoon:
Angelic Bloemberg
LinkedIn
Tel. 06-26300637
info@personeelsmobiliteit.nl

Contact opnemen

  • Bij het versturen van dit contactformulier gaat u akkoord met ons privacyreglement