Je organisatie kerngezond en stressvrij

Met vitaliteitstraining en -coaching van Personeelsmobiliteit Nederland

Meer over Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit is misschien wel één van de meest onderschatte aspecten binnen bedrijven. In een wereld waar steeds alles sneller, beter en mooier moet brengt veel stress met zich mee. Dit is dan ook de nummer 1 oorzaak van uitval van werknemers. Functies zijn nou eenmaal niet meer zo gekaderd als vroeger en er wordt veel van een werknemer verwacht. Investeren in vitaliteit is dan ook een goede investering om je werknemers optimaal in te kunnen zetten.

Vitaliteit coaching

De oorzaak van de stress is vaak niet alleen de werkdruk die toeneemt. Ook de bedrijfscultuur die heerst, de kwaliteit van leiderschap en de vormgeving van de functie van die werknemer. Het is daarom ook van groot belang om de knelpunten van de stress die de werknemer ervaart vast te stellen om deze strategisch aan te kunnen pakken. Daarmee kunnen wij je helpen en adviseren om de gesteldheid van je werknemers en daarmee ook het bedrijf te optimaliseren.

Trainingen om de vitaliteit te boosten

Hoor je vaak “Ik heb het te druk, die deadline ga ik denk ik niet halen” of “Ik moet nog zoveel doen, denk dat ik de pauze maar doorwerk” of hoor je vaak dat je medewerkers helemaal uitgeblust thuiskomen? Dan is het tijd om je werknemers te leren om met de drukte en stress om te gaan. Zo zullen je werknemers gelukkiger, energieker en daarmee productiever aandeel hebben in je organisatie. Daarmee geef je je werknemers niet alleen een boost, maar ook je organisatie. Ook als het lijkt alsof alles goed gaat op de werkvloer is Vitaliteitstraining een goede investering. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Optimaliseer je organisatie

De vitaliteit van een werknemer staat altijd in connectie met de vitaliteit van je gehele organisatie. Des te belangrijker is het dus om je werknemer zo vitaal mogelijk te houden. We kijken daarom ook naar de organisatie. Is er bijvoorbeeld een duidelijk beleid voor overwerk? Houden leidinggevenden rekening met de vitaliteit van de werknemer?

Naast de organisatie kijken we uiteraard ook naar de werknemer. Hoe vitaal is deze? We kijken daarbij naar psychologische factoren, maar ook naar zijn/haar vaardigheden als het aankomt op bijvoorbeeld time-management. Durft een medewerker taken te delegeren en ‘nee’ te zeggen voor zijn/haar eigen gezondheid. Allemaal aspecten waar een medewerker mee te maken kan hebben waardoor er stress kan ontstaan.

Om de medewerker lichamelijk zo vitaal mogelijk te krijgen gaan we zelfs zo ver dat we ook aandacht besteden aan de voeding en beweging.

Neem contact met ons op

Heb je vragen en wil je contact opnemen met Personeelsmobiliteit Nederland? Gebruik de contactgegevens of het contactformulier.

Contactgegevens

Afbeelding

Personeelsmobiliteit Nederland
Stuifzandseweg 29
7903 BA Hoogeveen

Contactpersoon:
Angelic Bloemberg
LinkedIn
Tel. 06-26300637
info@personeelsmobiliteit.nl

Contact opnemen

  • Bij het versturen van dit contactformulier gaat u akkoord met ons privacyreglement